Dag van de Coöperatie '23

 

In deze turbulente tijden is er één ding dat standhoudt: vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, vertrouwen in elkaar en vertrouwen in de veelbelovende toekomst. Dit hoopvolle thema staat centraal op de Dag van de Coöperatie 2023, en we willen jou uitnodigen om met ons te verkennen wat vertrouwen voor jou betekent.

Kom op vrijdag 8 december om 13u naar ’t Werkhuys in Borgerhout-Antwerpen voor een programma met tal van sprekers, hands-on workshops en inspirerende praktijktafels. Het belooft een boeiende namiddag te worden, met voldoende ruimte om andere coöperaties te ontmoeten. 
 

Programma

Nieuw dit jaar zijn de Braindates, waar je persoonlijke 1-op-1 gesprekken kunt voeren over specifieke thema's. Laat ons weten welk onderwerp jou boeit, en wij koppelen je aan een interessante gesprekspartner. Bovendien kun je ter plekke, via ons Vraag- en Aanbod bord, oproepen doen voor spontane gesprekken. Mis de kans niet om te leren van experts zoals:

- Biba Schoenmaker (Broodfonds, NL) over het Broodfonds, een coöperatieve verzekering op mensenmaat, en hoe je met vertrouwen ongelofelijk ver kunt springen,
- Jan Vanwezer (LIVEZ, De Wingerd) over sociale, coöperatieve zorgmodellen in en met de buurt, 
- Nick Meynen over Degrowth en wat dat kan doen voor jouw coöperatie, 
- Tom Wouters (Hefboom) over samenwerken in vertrouwen tussen coöperaties,
- Jeroen Vereecke (Robinetto) en Steven Pauwels (Choco Relatiebouwers cv) over communiceren in en met vertrouwen,
- Stefanie Friedel (KCO KU Leuven) met Margot Vingerhoedt (Ecopower cv) en Ruth Vanreusel (RICO lab cv) over hoe je kunt bouwen aan vertrouwen bij je leden én ledenbetrokkenheid kunt verhogen,
- een smakelijk bezoek aan én uitleg over de werking van coöperatieve Brouwerij Carbardouche,
- en als afsluiter een terugblik én vooruitblik door Adrien Billiet (KCO KU Leuven)

-> Naar het sprekersoverzicht

 

Bekijk hier het programma in detail of klik op het schema hierboven om te vergroten.

Praktisch

  • Locatie: ’t Werkhuys, Zegelstraat 13, Borgerhout-Antwerpen
  • Tijd: programma van 13u tot 18u, aansluitend netwerkmoment met eten en drinken
  • Prijs: 100 euro voor Coopkracht-leden, 150 euro voor niet-leden. Kom je samen met iemand uit je coöperatie of netwerk? Dan kan je ook een duo-ticket kopen waarmee je 25 euro korting krijgt per persoon.
  • Betaling gebeurt na ontvangst van de factuur.