Vijf nieuwe leden in het Coopkracht-netwerk!

Ampère cv

Ampère, opgericht als burgercoöperatie voor hernieuwbare energie, wil een lans breken voor onze planeet Aarde. Wind en zon zijn gemeengoed en de exploitatie moet de eigen gemeenschap ten goede komen. Het doel is de energievoorziening in eigen handen te houden. Ampère wil zich inzetten voor betaalbare, gegarandeerde en hernieuwbare energie van bij ons.

Meer info vind je hier: https://www.amperecv.be/

""

Cooperavie cv

Cooperavie geeft vorm aan leefgemeenschappen waar een heterogene groep van mensen betaalbaar kan wonen, met ruimte voor zelfzorg, zorg voor elkaar en de omgeving. De 3 grote pijlers zijn een platform creëren, kennis/expertise en netwerk uitbouwen en projecten ontwikkelen en ondersteunen. Cooperavie biedt een mix aan van wonen en (sociaal) ondernemen die zowel haar leden als de lokale gemeenschap ten goede komt.

Meer info: http://www.cooperavie.com/

""

Druifkracht cvso

Energiecoöperatie in de druivenstreek die momenteel enkel inzet op installatie van zonnepanelen op grote daken (onder andere op het WoonZorgCentrum en openbare besturen) en het aanbod voor particulieren voorbereidt. Een energiebedrijf van burgers, geleid door burgers en voor burgers. 

Meer info: https://www.druifkracht.be/

""

RICO Lab cv

RICO is als coöperatie een samenwerking tussen producenten en stadsbewoners. Geniet van gezonde en kwaliteitsvolle producten aan eerlijke prijzen voor zowel producent als consument zonder winst als hoogste doel. Samen dragen we bij aan een solidaire en rechtvaardige voedselbeweging. Wij zijn als coöperatieve buurtwinkel de schakel tussen producenten en consumenten als winkel, ontmoetings- en educatieplek.

Meer info: https://ricolab.be/

""

Staf en Stiel cv

Staf en Stiel zijn bouwers en artiesten. Als bouwers zijn we actief in de ecologische houtbouwsector. Als artiesten brengen we podiumkunst (storytelling, muziek) en straattheater. Met andere woorden wij zijn de combinatie tussen ecologische bouwopdrachten en artistiek werk.

Meer info: https://stafenstiel.be/

""