Local Food Works cv

Korte voorstelling van ons bedrijf

De coöperatieve vennootschap Local Food Works werd in ’18 opgericht door vzw Voedselteams, die ca. 130 lokale teams en 150 boeren/producenten groepeert. 
Local Food Works wil uitgroeien tot een internationaal samenwerkingsverband van initiatieven voor een duurzame korte keten, met het concrete aanbod van een multichannel verkoopplatform. Gebruikers van het platform en sympathisanten kunnen aandeelhouder worden van de cv.
Gebruikers kunnen alle initiatiefnemers zijn voor duurzame korteketenverkoop:

  • een vereniging van boeren/producenten en/of burgers-consumenten die een online markt wil opzetten
  • een boer/producent die een eigen, zelfstandige online buurtwinkel wil, voor verkoop van de eigen producten en eventueel ook van andere producenten (bv. een hoevewinkel in een afgelegen gebied)
  • een stad, gemeente, provincie, bedrijf of instelling die een korteketennetwerk wil opzetten met boeren/producenten, burgers-consumenten, bedrijfsmatige afnemers (restaurants, instellingen), enz.

Boeren en producenten staan centraal. Zij vinden via het platform toegang tot meerdere afzetkanalen. Met als groot voordeel dat ze maar op één plek producten, leveringen, verpakkingsmateriaal en uitbetalingen moeten beheren. En dat ze toch kunnen variëren qua prijszetting in die verschillende kanalen. Het platform voorziet daarbij uiteraard in al het nodige voor administratie en boekhouding. 

Contactgegevens

Albert Stainierstraat 1
3001 Heverlee

Provincie
Vlaams-Brabant
Mobiel nummer
0479 49 52 11

Bedrijfsgegevens

Type coöperatie
Multistakeholdercoöperatie