De Wrikker, al meer dan 40 jaar de coöperatieve drukkerij bij uitstek

Digitale communicatie heeft absoluut voordelen, het is snel en relatief goedkoop. Maar dat zijn eveneens ook de nadelen. Het is even snel weer van de radar en het laat zelden een blijvende indruk achter. Heb je een boodschap of informatie die langer moet meegaan, dan is drukwerk vandaag nog steeds een goede keuze. Misschien zelfs een betere omdat je er tussen al die snelle flitsende digitale kanalen met je drukwerk net tussenuit springt. Als je bij de keuze van je drukwerk doordacht omgaat met aantallen, distributie, materiaal en leverancier dan hou je je mens- en milieu-impact ook beperkt.

Plan je drukwerk naar aanleiding van de feestdagen, je jaarverslag of andere toekomstige communicatiecampagnes? Kies dan voor een duurzame en coöperatieve oplossing! Klop eens aan bij De Wrikker bijvoorbeeld. Ze zijn al meer dan 40 jaar de coöperatieve drukkerij bij uitstek en een vaste waarde in het Coopkracht-netwerk en het coöperatieve landschap. 

Bij De Wrikker is aandacht voor het milieu geen verplicht nummer, het is al vanaf de begindagen een belangrijk agendapunt. Er wordt steeds nagedacht hoe ze op alle vlakken zo duurzaam mogelijk met hun materialen en grondstoffen kunnen omgaan. Daarnaast helpen ze hun klanten om de meest duurzame optie te kiezen. Ook de ICA-principes en coöperatieve waarden zijn verweven doorheen de gehele werking. Dit alles kan je nalezen in hun duurzaamheidsverslag.

Door de dominantie van de digitale communicatie, de concurrentie van online drukkerijen en het stilvallen van het sociaal-culturele leven door de covid-pandemie zijn het geen gemakkelijke tijden voor deze werkerscoöperatie. Reden te meer om hen extra te steunen! 

Meer weten over dit Coopkracht-lid? Lees er hier alles over. 

""