Dag van de Coöperatie - #coopdag 2018

Dag van de Coöperatie 2018: het kennis- en netwerkevent voor coöperatief Vlaanderen. Het thema van de #coopdag was: Hoe kunnen we de coöperatieve economie in Vlaanderen verdubbelen? Met onze verrekijker keken we samen met Ed Mayo (Secretary General Cooperatives UK & Vice President Cooperatives Europe) over grenzen heen naar de ervaringen in Groot Brittannië. Daarna: een speciale gast! De Low Impact man kwam op bezoek uit 2028 met een verhaal over Coöpistan. Steven Vromman name ons op ludieke manier mee op tijdsreis naar onze coöperatieve toekomst. Vervolgens gingen we aan de slag met jou en andere stakeholders van de overheid, middenveldorganisaties, vakbonden, de coöperaties en het brede publiek om concrete acties uit te werken die het verschil kunnen maken in de transitie naar een coöperatieve economie en samenleving. Het evenement vond plaats bij Smart in Brussel.

 

Verslag

Heb je de Dag van de Coöperatie 2018 gemist? Het was een dag die niet enkel voor food for thought zorgde, maar ook voor food for fun !  Hieronder kun je toch een beetje nagenieten van enkele inzichten van Ed Mayo over hoe we de coöperatieve economie in Vlaanderen kunnen steunen, sterken en stuwen. Wist je dat onze coöperatie-leden niet enkel visionair kunnen zijn maar ook echte pleziermakers, ontdek het aan de hand van de Coop-warming en het verhaal van Steven Vromman: Groeten uit Coöpistan 2028! 

 

...

How to grow the cooperative economy in the UK?

Zijn presentatie

Enkele getuigenissen van Ed tijdens de #coopdag

Apache.be - interview met Ed Mayo

Zin in nog meer Mayo-wijsheid? Laat je inspireren door drie van zijn nieuwste boeken: A short history of co-operation and mutuality?, Values and the Cooperative Advantage.

 

Coop-warming volgens de 7 ICA-principes

...

In Coöpistan 2028 zijn samenkomsten van coöperaties actief, interactief en geanimeerd.  Steven Vromman werkte voor ons een fantastische opwarmer uit, die je tijdens je overlegmomenten, algemene vergaderingen e.d. kunt toepassen om iedereen los te krijgen en in de stemming voor de coöperatieve filosofie. Op de #Coopdag was dit in ieder geval een hit! Benieuwd naar de wat en hoe van de Coop-Warming? En, bekijk hier hoe de Coop-warming tijdens de #Coopdag verliep!

 

...Groeten uit Coöpistan 2028!

Met ‘Een speciale gast! De Low Impact man komt op bezoek uit 2028 met een verhaal over Coöpistan’ neemt Steven Vromman je mee op tijdsreis naar een coöperatieve toekomst en brengt hij een meeslepend verhaal over hoe het zou kunnen zijn als onze toekomst coöperatief was.

Dus, wil je je leden en sympathisanten helemaal meekrijgen in onze coöperatieve toekomst! Wil je hen het grote perspectief duidelijk maken waarvoor we het allemaal doen en hoe je eigen coöperatie hieraan bijdraagt? En dat op een toffe, visionaire en ludieke manier? Dan is het verhaal Groeten uit Coöpistan 2028! van Steven Vromman een absolute aanrader. Het verhaal wekte op de #Coopdag  veel positieve energie en goesting op om verder voor onze coöperatieve droom te gaan. 

Binnenkort komt Groeten uit Coöpistan 2028 op video ter beschikking, ook voor jou om mee het coöperatieve model te promoten. Stay tuned!

Aan het eind van Groeten uit Coöpistan! had Steven Vromman een belangrijke boodschap van onze soortgenoten uit 2028. Ze zijn jullie - onze Coopkracht-leden - ontzettend dankbaar omdat je met veel zweet en tranen nieuwe coöperaties opricht, toont dat het anders kan en zo de weg plaveit voor een grote sociale en ecologische vooruitgang!

 

...

Wat gebeurt er met de bevindingen van de Worldcafés?

Coopkracht maakt momenteel een verslag van alle ideeën en coöperatieve engagementen die werden genomen op de #Coopdag en koppelt deze z.s.m. terug naar jullie. Tevens bekijken we welke ideeën van jullie concreet vorm kunnen krijgen in onze Actieplanning voor 2019!

 

 

Sfeerfoto´s

... ... ... ...... ... ... ...... ... ... ... ...