Ontmoet onze nieuwe leden!

Van korteketen leverancier tot een impactgericht advocatenkantoor: maar liefst zeven nieuwe waardegedreven organisaties sloten zich dit jaar bij ons aan. Welkom Airborn Collective, Akelei Schriek, All things Human, Impact Advocaten, Pomona Puur Natuur, Lichtwerk en ManiFiesta.

Airborn Collective
Airborn is een collectief van impactgedreven investeerders die kapitaal, knowhow en een netwerk bieden om planet-first ventures te versnellen. We helpen impactvolle oprichters sneller hun marktpositie te bereiken en ondersteunen hen in hun ontwikkeling om grote maatschappelijke uitdagingen op te lossen.
 

Akelei Schriek
Akelei Schriek CV vormt een nieuwe doorstart voor het tuinbouwbedrijf dat Johan en Greet reeds van in de jaren tachtig samen uitbouwden. We zijn er van overtuigd dat landbouw, voeding en gezondheid drie componenten zijn die met elkaar in verbinding staan. Net zoals de vitaliteit van de bodem haar weg vindt tot in het gewas, de mensen die het telen en de mensen die het consumeren. Samen werken we aan een warme en stimulerende werkomgeving waar we ons als collega’s gedragen voelen en weklanten en leveranciers met een warm welkom ontvangen.
 

All things Human
Een coöperatie met een missie: systeemverandering voor Welzijn en Inclusie bij tewerkstelling. All things Human gaat voor werkplekken die goed zijn voor iedereen. We willen de arbeidsmarkt veranderen, zodat meer organisaties in staat zijn om de kracht van verschil te benutten en meer mensen er zich goed in voelen. Dit noemen wij een systeemverandering voor welzijn en inclusie, en we geloven dat dit ons allemaal ten goede komt. 
 

Impact Advocaten
Impact advocaten is geen traditioneel advocatenkantoor. Onze advocaten zijn uitstekende juridische adviseurs en worden daarnaast ook getraind in procesbegeleiding van grote projecten en transdisciplinaire kennisontwikkeling. Co-creatie, kennisdeling en innovatie zitten in ons kantoor-DNA. Onze opdrachtgevers zijn ondernemingen in de vorm van (internationale) verenigingen, stichtingen, coöperaties en andere vennootschappen, niet zelden met een bijzonder statuut (sociale onderneming) of label (BCorp). Een deel van de jaarlijkse winst wordt bovendien collectief bestemd voor impact-projecten.
 

Pomona Puur Natuur
Pomona wil lokale gebruikers bewustmaken en, via een herstellend landbouwsysteem, voorzien van een ruim aanbod van ecologisch geproduceerde kwalitatieve voeding, met als doel zoveel mogelijk van de eigen behoeften te dekken. Pomona ijvert voor een ecologisch, economisch en sociaal herstellende voedingsproductie. We geloven dat dit enkel kan wanneer boeren en burgers intensief samenwerken: samen participeren in het kapitaal van de boerderij, samen beslissen over de koers van het bedrijf en een gemeenschap vormen. 
 

Lichtwerk
Lichtwerk focust op mens, business en technologie. We zijn dé expert in assistieve en inclusieve technologie. Onze oplossingen versterken werknemers en helpen bedrijven digitaal en technologisch te transformeren om zo hun missie te kunnen blijven realiseren, inclusief te worden en competitief te blijven. Als coöperatieve vennootschap met een erkenning als sociale onderneming worden we gedreven door mensen en ondersteund door innovatieve partners.
 

ManiFiesta
ManiFiesta? Dat is twee dagen lang de wereld zoals hij zou moeten zijn. Alternatieven voor de toekomst bedenken, samenzitten, in beweging komen… Op ManiFiesta spreken we de taal van solidariteit en diversiteit. Voeg jouw stem bij ons koor van verandering en kom mee feesten. Want dat is ManiFiesta bovenal: het Feest van de Solidariteit! 'Eigen stoef' stinkt, maar op ManiFiesta slagen we erin om alle geneugten van het leven te combineren met activisme en een frisse blik op de toekomst. Al zeggen we het zelf…
 

Overzicht leden