Afscheid van Orphee Mariën als coördinator

Orphee Mariën stopt als coördinator van Coopkracht. Namens het bestuur, alle Coopkracht-leden en de hele coöperatieve beweging in Vlaanderen willen we Orphee van harte bedanken voor haar inzet en verwezenlijkingen. We wensen haar veel succes en plezier bij al wat er hierna op haar pad komt!

Vandaag leg ik mijn taak als coördinator van Coopkracht neer en neem ik afscheid van jou.
Ik heb dankzij Coopkracht kennis gemaakt met mooie coöperatieve initiatieven en zeer gedreven coöperatieve ondernemers. Ik zag veel ambitie en een enorme diversiteit aan beweegredenen, ideologieën en coöperatieve invullingen. Deze verscheidenheid is inspirerend en toont dat er verschillende antwoorden mogelijk zijn op tal van problemen waar we vandaag mee geconfronteerd worden. Het is jammer dat de coöperatieve ondernemingsvorm vandaag nog steeds onder de radar blijft.
Anderzijds merkte ik op dat coöperatief werken ook best moeilijk is, het vraagt een continu afstemmen tussen verschillende partijen, belangen en prioriteiten. Als er problemen ontstaan binnen de coöperatie komt het vaak omdat het coöperatieve op het achterplan is geraakt. Het blijft dus belangrijk om elkaar hierover blijvend te inspireren en motiveren.
Ik support vanaf nu verder vanaf de zijlijn. Het ga je goed!

Hartelijke groet, Orphee Mariën