Afscheid en welkom bestuursleden

Op de algemene vergadering bespraken we niet alleen de jaarrekening en de plannen voor de toekomst, we zwaaiden ook drie Coopkracht-bestuursleden uit én verwelkomden twee nieuwe bestuursleden.  

Thomas Blondeel, Steven Pauwels en Margot Vingerhoedt verlengen hun mandaat niet. We danken ze ongelofelijk hard voor hun jarenlange inzet. 

De 25 aanwezige stemgerechtigden en aanvullende volmachten stemden voor de toetreding van Stijn Vanhandsaeme en Tom Wouters als nieuwe bestuurders. Stijn is werkzaam bij webbureau Nestor cv, een werkerscoöperatie. Hij is ook betrokken bij de oprichting van Nubo, een burgercoöperatie die mail en cloud diensten aanbiedt met respect voor privacy. Tom is actief als senior consultant en lid van het directiecomité bij Hefboom cv/vzw. Hefboom biedt financiering, consulting en dienstverlening voor sociale en duurzame ondernemingen en organisaties.

“Ik gaf me op omdat ik sterk geloof in de noodzaak van een alternatieve economie, die mikt op de creatie van maatschappelijke meerwaarde en waar ruimte is voor mensen in al hun diversiteit” aldus Stijn. “Als bestuurslid wil ik me met Coopkracht inzetten voor een economie waar wederzijdse steun belangrijker is dan concurrentie en dat uiteraard met de grootste zorg voor onze omgeving.” Tom vult aan: “De zorg voor de planeet en voor de medemens is de belangrijkste leidraad in mijn werk en leven. Ik zoek graag mee hoe we dingen samen kunnen doen in plaats van apart en hoe we daarbij de meest duurzame keuzes kunnen maken op lange termijn. De waarden en ambities van Coopkracht kan ik van daaruit helemaal onderschrijven en ik wil graag een steentje bijdragen om deze waar te maken.”

Samen met de herverkozen bestuursleden Peter Bosmans (Febecoop), Marc Bosschaert (Coopfabrik cv), Jos Motmans (Jos Motmans), Nele Smets (Tweeperenboom cv, De Smederij cv en Cement cv) en Lieven Vandeputte (Cera cv) zetten zij de komende jaren hun schouders onder de verdere uitbouw van Coopkracht als netwerkorganisatie. Sanne de Rooij vervoegt het Coopkracht-team om de communicatie en netevenementen mee op poten te zetten.

Lees hier het volledige verslag van de AV van 2 juni 2023.

AV Coopkracht