Festival van de coöperaties

Leer 15 verschillende coöperaties al proevend, belevend en spelenderwijs kennen!

""

Op zaterdag 6 juli organiseert Cera het ‘Festival van de coöperaties’. Ontdek samen met jouw gezin, kinderen of kleinkinderen, coöperaties uit diverse sectoren en met heel verschillende activiteiten. Je kan letterlijk proeven van hun aanbod: groentjes en fruit van BelOrta, kaas van Milcobel, een lekkere boterham en stukje cake van Content, het Gageleer biertje of biosapje, koffie van Ray & Jules, een drankje van de coöperatie Prik&Tik, een wijntje van de coöperatie Vin de Liège.

Maak eveneens spelenderwijs kennis met tal van andere coöperaties: er is een klimmuur van de coöperatie Rising You. Je ontdekt er de riksja’s en deelwagens van de energiecoöperatie Klimaan en kan hen advies vragen over zonnepanelen. Via een VR-bril bekijk je vanop afstand maar toch ‘in het echt’, het productieproces van de mozzarella van Milcobel. Je kan er snuisteren door de boeken van de coöperaties Acco en Rokko en zelfs een boek winnen. Via een spel van de coöperatie Nubo ontdek je de gevaren van het internet en het belang van privacy. Je kan deelnemen aan een ‘samenleessessie’ met de coöperatie Het Lezerscollectief of een Parlangivideogesprek. En natuurlijk ontdek je ook hoe dat nu werkt zo’n veiling zoals bij BelOrta.

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen de kinderen zich ook uitleven op een springkasteel, terwijl jij geniet van een zomers drankje van een van de deelnemende coöperaties.

Exclusief voor Cera-vennoten
Als Cera-vennoot betaal je slechts € 10 p.p. voor volwassenen, en € 7,50 p.p. voor kinderen, inclusief goodiebag met leuke en lekkere producten van de deelnemende coöperaties.

Organisatie

Cera
Muntstraat
3000 Leuven