Bijzondere Algemene Vergadering Coopkracht

We nodigen al onze leden uit voor een Bijzondere Algemene Vergadering op 5 oktober in Gent, waarin we het Coopkracht-charter en de nieuwe statuten ter stemming voorleggen. 
 

De Bijzondere Algemene Vergadering van Coopkracht gaat door op donderdag 5 oktober 2023 van 13u tot 18u op de site van de Sint-Baafsabdij in Gent en wordt georganiseerd in samenwerking met Energent cv.

  We starten met een rondleiding bij de historische Sint-Baafsabdij door John Vandaele. John is sinds 2007 betrokken bij de 'Buren van de abdij', buurtbewoners van de Macharius-wijk die het erfgoed van de abdij beheren en er een plek van maken die mensen bijeen brengt. Vanuit de Buren van de abdij groeide ook Energent cv, een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie. John leidt ons rond en vertelt het verhaal achter deze boeiende plek.

  Aansluitend volg je de Bijzondere Algemene Vergadering over het charter, een engagementsverklaring voor onze huidige en nieuwe leden van ons netwerk. Met de ondertekening van dit charter erkennen onze leden de uitgangspunten van het netwerk en engageren ze zich om in hun onderneming naar de coöperatieve waarden te handelen. Het charter en onze nieuwe statuten liggen vervolgens ter stemming voor.

  Agendapunten:

  • het charter
  • de nieuwe statuten naar aanleiding van de nieuwe vennootschapswetgeving

  Je bent welkom om aan te haken voor de hele namiddag, of enkel voor de BAV. Via onderstaand inschrijvingsformulier kan je je voorkeur doorgeven. Indien je niet in de mogelijkheid bent om aanwezig te zijn, kan je iemand anders machtigen om namens jou te stemmen.

  De officiële uitnodiging en bijbehorende documenten ontvang je twee weken voor aanvang van de BAV.

  Programma:

  • 13u00 - 13u10 Onthaal
  • 13u10 - 14u10 Rondleiding Sint-Baafsabdij
  • 14u10 - 14u30 Pauze + drankje in Herberg Macharius
  • 14u30 - 15u30 Voorstelling De Buren van de Abdij + Energent cv
  • 15u30 - 16u30 Bijzondere Algemene Vergadering Coopkracht vzw
  • 16u30 - 17u30 Bijpraten met een drankje

  Locatie

  Coyendanspark 1
  9000 Gent

  Organisatie

  Coopkracht ism EnerGent
  Coyendanspark
  9000 Gent