Samenwerking tussen coöperaties in coronatijden

Deze bijzondere periode is tevens een kans om het ICA-principe van ‘samenwerking tussen coöperaties’ kracht bij te zetten. Coöperaties blijven niet bij de pakken blijven zitten en dat zie je terug bij een aantal initiatieven die je hier ontdekt. Hopelijk geeft het je moed en inspiratie.

Neem je zelf een initiatief en wil je dit delen andere coöperaties? Laat het ons weten! We verspreiden deze info graag verder onder onze leden!

Uiteraard steunen wij ook de oproep om in deze tijden Belgisch en dus bij een coöperatie te kopen. Misschien bevinden volgende coöperatieve voedingswinkels zich in jouw buurt:

Partago

Partago en Voedselteams ontzorgen de Gentse zorgverstrekkers en hulpverleners tijdens deze Coronacrisis! Deze mensen worden na een zware, intensieve dagtaak dikwijls geconfronteerd met lege rekken en lange wachttijden in de supermarkt. Om hen deze extra beproeving te besparen, kunnen ze wekelijks gemakkelijk een bestelling plaatsen op het webplatform van Voedselteams. De vrijwilligers die de pakketten aan huis leveren, doen dit met de elektrische auto’s van Partago. Om hen op weg te helpen, lanceert Partago een originele fondsenwerving op hun website. Iedereen kan een volle batterij schenken – virtueel - voor €30. Zo kunnen vrijwilligers de elektrische deelauto’s van Partago gebruiken voor de thuisleveringen. Op die manier kunnen zorgverstrekkers en hulpverleners smullen van lekkere, lokale producten recht van bij de boer én wordt het voor hun deur geleverd!

STRATEGIES AND LEADERS cv

Gratis webinar: Toekomst-denken in tijden van recessie op 26/03/2020 om 13.00 uur.
Hoe anticiperen op te verwachten dalende conjunctuur? Welke strategieën zijn succesvol? Wat onderscheidde de organisaties die uit de financiële crisis van 2009/2010 kwamen?

Vanuit een macro-economisch perspectief duidt Peter Depauw de potentiële impact op het Business Model van je organisatie. Hij zoomt in op combinaties van strategieën die kunnen werken en welke risico’s je daarbij loopt. Bereid je nu voor op de komende jaren.
Inschrijven via https://app.livestorm.co/school-voor-relaties/strategies-and-leaders-to…

COOPFABRIK vof:

Indien je nood hebt informatie rond de economische steunmaatregelen en over hoe je hier voor je coöperatie aanspraak op kan maken, kan je contact opnemen met het team van CoopFabrik. Dit aanbod geldt exclusief voor leden van Coopkracht.
Voor meer informatie, mail naar marc.bosschaert@coopfabrik.be of via telefoon: 03/600.70.98

Febecoop

Op de website van Febecoop vindt je een e-inforoom waar de komende weken alle informatie terug kan vinden over een aangepast HR-beleid, governance, federale en Vlaamse steunmaatregelen, …

Lees hier ook een selectie van de steunmaatregelen waarvan we vermoeden dat ze voor jouw coöperatie nuttig kunnen zijn en een verdiepende informatienota over het organiseren van de Algemene Vergadering van je coöperatie in corona-tijden.

Cera

Cera brengt up-to-date informatie op de website( https://www.cera.coop/nl/Cooperaties) en via de nieuwsbrief en geeft advies op maat.