Mr. Manchette

Growing Beans brengt mannenhemden op de markt onder de merknaam Mr. Manchette. Liefde en respect voor mens en milieu zitten niet alleen verweven in onze collectie, maar vormt tevens de rode draad doorheen ons hele beleid.

Met Mr. Manchette willen we mensen op ongedwongen wijze laten opstaan voor eerlijke en ecologische mode. We doen dit door premium mannenhemden op de markt te brengen met zowel in de modellen als in de prints een vleugje originaliteit. We werken hoofdzakelijk met biologisch katoen (of tencel) en garanderen een eerlijke productie in Portugal. Iedere collectie trachten we een extra stap te zetten naar nog duurzamere hemden. Zo hebben we de plastic verpakking van de hemden reeds vervangen door papieren banden gemaakt van stofresten van de productie, de polyester labels uit China door labels in biologisch katoen die in Nederland geproduceerd worden en de polyester knopen door de natuurlijke corozoknopen (van de tagua-noot).

Door onze hemden te verkopen via ‘conventionele’ kledingwinkels kunnen we zowel voor de winkeleigenaars als voor de consumenten de drempel om ecologisch en eerlijk te kopen zoveel mogelijk wegnemen. Wij geloven dat we via deze weg meer mensen kunnen overtuigen om de stap te zetten naar eerlijke en ecologische kledij. Daar liggen de hemden tussen conventionele hemden zoals Hugo Boss, R2 Amsterdam, Thomas Bradley en dergelijke wat het gemakkelijker maakt om voor een eerlijk en ecologisch hemd te kiezen.

We kiezen nu voor een coöperatieve vennootschap om onze missie kracht bij te zetten en omdat we sterk geloven in de kracht van samenwerking. We zijn niet alleen pionier in de verkoop van ecologische, eerlijke hemden via de conventionele retail, maar zullen ook het eerste Belgische modebedrijf zijn dat via een coöperatieve structuur de hele keten omarmt.

Contactgegevens

Mr. Manchette cv
Growing Beans
Zenobe Grammestraat 63
9040 Sint-Amandsberg

Contactpersoon
An Boone