DeWereldMorgen en Radio 1 pakken uit met coöperatief verhaal

Datum publicatie
15 januari, 2013

Twee interviews van DeWereldMorgen met Febecoop en Cera (allebei leden van Coopkracht) over de uitdagingen van de coöperatieve economie in België.

Peter Bosmans, gebeten door het werken met en voor coöperaties, van Febecoop, vertelt dat in vele landen coöperatieve bedrijven een aanzienlijk deel uitmaken van de economie, en zorgen voor stabiliteit en een massa jobs. In Québec of Zwitserland vormen ze in sommige sectoren zelfs de economische ruggengraat. In vergelijking daarmee doet België het niet zo goed. Maar er komt een nieuwe golf coöperaties aan, zegt hij.
Lees het volledige interview

Lieve Jacobs, dag in dag uit druk bezig met coöperaties allerhande, werkzaam bij CERA/Coopburo, vertelt dat wij niet alleen zijn, en dat coöperaties mee helpen timmeren aan een heel andere economie. Ze concludeert ook dat het potentieel van coöperaties echt veel groter is dan we ons kunnen inbeelden. Daarom zouden de beste leerlingen van de klas hun voortrekkersrol voluit moeten spelen, ook in de Nationale Raad voor Coöperaties.
Lees het volledige interview

Naar aanleiding van de artikelreeks op DeWereldMorgen over coöperatief ondernemen, voerde Radio 1 een gesprek met Dirk Barrez. Ze vroegen zich af: Kunnen coöperaties de wereld redden? Zijn coöperaties het economisch wondermiddel waar we zitten op te wachten? En zo ja, wat houdt ons tegen?
Beluister het volledige interview van Radio 1.