FairFin vzw

Korte voorstelling van ons bedrijf

FairFin streeft naar een duurzame en sociaal-rechtvaardige samenleving, waarin geld deel is van de oplossing in plaats van het probleem.

Om dit te bereiken, moet ons financieel systeem fundamenteel worden getransformeerd en ten dienste worden gesteld van de maatschappij. Dit vereist een mentaliteitsverandering in onze ‘gefinancialiseerde’ samenleving. We moeten geld leren zien als middel en niet als doel, investeringen zien als politieke keuzes in plaats van neutrale beslissingen en de financiële status quo als sociale constructie in plaats van als gegeven. FairFin wil twee vliegen in één klap slaan door samen met mensen en organisaties, stappen te zetten om het financieel systeem te veranderen.

FairFin biedt informatie en handelingsperspectieven om mensen en organisaties te sensibiliseren en activeren en verenigt hen om te wegen op beleid. We doen kritisch onderzoek naar het huidig financieel systeem, ontwikkelen actiemiddelen, promoten duurzaam investeren en experimenteren met alternatieve geldsystemen.

Contactgegevens

Vooruitgangstraat 333 bus 9
1030 Schaarbeek (Brussel)

Telefoonnummer
02 201 07 70
Contactpersoon
Els Lauriks

Bedrijfsgegevens

Type coöperatie
Andere