BelOrta cv

In 1994 fusioneerden de Mechelse Tuinbouwveiling (MTV) en de Centrale voor Glasgroenten (CVG) tot de Mechelse Veilingen. Twintig jaar later ontstond BelOrta als resultaat van een fusie tussen de Mechelse Veilingen, Coöbra en Veiling Borgloon.

“De tuin van Europa": zo werden de Mechelse Veilingen vroeger genoemd. En dat zijn we vandaag, na de fusie met Coöbra en Veiling Borgloon, nog altijd!

En dat met heerlijk verse streekproducten die met trots het keurmerk van Flandria of BelOrta dragen - een kwaliteitslabel dat ze danken aan de toewijding en zorg van alle producenten en medewerkers. Met een omzet van meer dan 400 miljoen euro vormt BelOrta de grootste coöperatieve veiling van Europa. Onze doelstelling is markttoegang creëren voor onze vennoten - tuinders.

BelOrta is een zuivere producentencoöperatie, waarbij lidmaatschap en bestuursmandaat uitsluitend toekomt aan actieve telers van groenten en fruit.

Het productie aanbod omvat meer dan 160 verschillende soorten groenten en 30 soorten fruit. Het ganse verhandelde volume werd geteeld door aangesloten leden tuinders.

Contactgegevens

Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver

Telefoonnummer
015 56 11 11
Contactpersoon
Jo Op de Beeck
Type coöperatie
Ondernemingencoöperatie
Aantal vennoten/coöperanten
4 500