2 nieuwe leden: GameChangers & De Lama's

GameChangers is een recent opgerichte coöperatieve vennootschap die als doel stelt om een oplossing te bieden voor het groeiende aantal jongeren (en volwassenen) die worstelen met overmatig gamen/schermgebruik en gameverslaving. Het team van GameChangers bestaat uit Bavo Vroman en Matthias Dewilde, beiden ooit zelf gameverslaafd, maar nu voorvechters in de strijd tegen gameverslaving.
GameChangers kiest voor een cv omdat ze anderen zoveel mogelijk willen betrekken in hun missie en willen verzekeren dat hun initiatief een sociaal/maatschappelijk standpunt behoudt.
Om haar doel te bereiken organiseert GameChangers lezingen, workshops, bijeenkomsten en coaching voor gamers en hun omgeving, waarin zij gamers belangrijke levensvaardigheden en gezond gamegedrag aanleren. Het team begeleidt jongeren die kampen met problematisch gamegedrag door hen de tools en de vaardigheden aan te reiken die ze nodig hebben om een succesvol leven te leiden. We ondersteunen ook de directe omgeving die elke dag geconfronteerd wordt met het gamegedrag van de betrokkene. Meestal gaat dit om de ouders of de partner van de gamer. We luisteren naar hun verhaal en bezorgdheden, we informeren hen over games, overmatig gamegedrag en over welke tools er beschikbaar zijn om hen te helpen en geven hen een plan waarmee ze aan de slag kunnen.

De Lama’s zijn Janne, Pieter en Robyn: drie jonge professionals die vlotte teksten spuwen, vertalen en communicatiehulp aanbieden op maat van jouw bedrijf, kmo of vzw. Een communicatiebureau dus in Gent gespecialiseerd in de non-profit- en vrijetijdssector: cultuur, reizen, evenementen, ...