Opleiding: Het nieuwe wetboek vennootschappen en verenigingen op maat van de coöperatie

Al wie in, met en voor deze ondernemingen werkt, moet weten wat de impact is van het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (‘WVV’) op de werking en de statuten ervan.

Daarom organiseert Die Keure Opleidingen deze vorming voor bestuurders, directies of adviseurs van coöperatieve ondernemingen. De sprekers zijn Bram Van Baelen en Hannes Hollebecq.

In de opleiding is ook een handig doe-boek inbegrepen: “VZW, stichting, ivzw en coöperatie. GPS 2019: het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen met aangepaste modellen”.

Daarin vindt men de eerste concrete modellen van oprichtingsakte voor de genoemde rechtsvormen, zo opgebouwd dat de gebruiker meteen ook zicht krijgt op de nieuwigheden in de wetgeving en de opties en keuzemogelijkheden bij toepassing. Door de grondige toelichting in de voetnoten bij de modellen krijgt de gebruiker een “crash course” nieuw recht. Het schematisch stappenplan voor aanpassing van de statuten van bestaande rechtspersonen tijdens de overgangsperiode tot 31 december 2019, maken dit boek tot een échte “GPS 2019”.

Marleen Denef (Prof.Dr. KU Leuven – campus Brussel en Impact Advocaten) en Bram Van Baelen (doctoraatsonderzoeker KU Leuven, Impact Advocaten) zijn co-auteurs van het boek, net als Lieve Jacobs (Cera). Hannes Hollebecq is adviseur coöperatief ondernemen bij Cera. Alle sprekers zijn dus top-experten in theorie en in praktijk.

Datum
Locatie

Cera
Muntstraat 1
3000 Leuven