Maak jij samen met andere Gentse coöperaties het verschil? Kom op 27 juni naar Flordi!

De klimaatproblematiek vraagt om doortastende maatregelen. Zoals een andere organisatie van onze economie, waarbij het creëren van aandeelhouderswaarde niet langer alle andere belangen wegdrukt. Economie die de draagkracht van de planeet niet overstijgt en voldoet aan de behoeften van alle mensen. Klimaat aanpakken en terwijl de maatschappij eerlijker organiseren. Een utopie? Zeker niet. Dat een andere economie kan, bewijs jij vandaag al met jouw coöperatie. 

Vliegwiel (zie www.vliegwiel.coop) gelooft sterk dat jouw coöperatie samen met andere coöperaties morgen nog meer dan vandaag de wegbereiders in de transitie kunnen zijn. Wij menen dat de transitie zich op verschillende schalen moet realiseren, en dat het lokale niveau daarbij het voortouw kan nemen. Daarom organiseert Vliegwiel in Leuven, Antwerpen en Gent bijeenkomsten om lokale banden aan te halen en te versterken. 

Op 27 juni nodigen we je uit om in Gent hierover het gesprek aan te gaan met andere Gentse coöperatieve ondernemers.

PROGRAMMA

18u: Gezamenlijke maaltijd (zie info onderaan)

19u: Start van het gesprek. Samen denken we na over volgende vragen: 

Wat doet jouw coöperatie vandaag al in het kader van de transitie? Waar ben je sterk in? Op welke vlakken zou je wat steun kunnen gebruiken? Hoe zouden we de Gentse coöperaties beter zichtbaar kunnen maken? Is het nuttig om een memorandum te maken ter gelegenheid van de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024?

21u30: Afronding

We garanderen je minstens een boeiende avond en, wie weet, schrijven we samen de beginregels van een groter, begeesterend verhaal, waar jouw coöperatie en de samenleving beter van worden.

PRAKTISCH

Wanneer: donderdag 27 juni om 19 uur (18u indien je vooraf mee wil eten).

Een (h)eerlijke maaltijd wordt geserveerd vanaf 18 uur. Je kan dan al informeel keuvelen over koetjes en kalfjes met jouw coöperatieve collega’s.

Waar: Flordi Coworking, Sint-Salvatorstraat 5, 9000 Gent

Inschrijven: Geef ons een seintje via: info@flordi.be

(graag inschrijven tegen 23 juni en aangeven of we voor jou al dan niet een zitje moeten reserveren voor een maaltijd vooraf. De maaltijd is zelf te betalen aan de prijs van 18 euro)

Mocht je nog twijfelen:

Deze coöperaties gingen alvast proberen te komen:
Flordi, Wooncoop, Febecoop, Hota, Ohne, Lokaal, Energent, S&L, Stadsmakers, Recupcentrale, Re-story, Smart, Bast, ..

... en ook de jouwe?

Graag tot 27 juni!

Organisatie

Flordi, Vliegwiel, Wooncoop
Nvt
9000 Gent