Cera Coop Workshop - Starten met een coöperatie - Antwerpen

Denk je er aan om te starten met een coöperatie? Of ben je geïnteresseerd in het coöperatieve ondernemingsmodel? Dan is deze Coop Workshop zeker iets voor jou!

De stap zetten om samen met anderen een nieuw coöperatief initiatief op te zetten is een mooie, maar complexe uitdaging. Je hebt immers een ganse weg af te leggen...

... van coöperatief idee tot het oprichten van de coöperatieve vennootschap en de eerste stappen van de coöperatieve onderneming

Mogelijk krijg je te maken met heel wat zaken waar je minder vertrouwd mee bent. Om je hierbij te ondersteunen en te begeleiden, kun je deelnemen aan de Coop Workshop van Cera.

Hannes Hollebecq geeft je een introductie in coöperatief ondernemen en biedt je advies op maat in een beperkte groepssessie. Na afloop weet je of een coöperatie het juiste ondernemingsmodel is voor jouw idee. En zo ja, heb je heel wat informatie waarmee je de volgende stappen met meer kennis en zelfvertrouwen kunt nemen. Indien je dit wenst, start Cera nadien een individuele begeleiding op.

9u45 Verwelkoming met koffie/thee
10u00 Korte voorstelling van de deelnemers en hun coöperatief idee
10u15 -Wat is een coöperatie? Diverse types coöperaties
-Hoe pas je de principes van coöperatief ondernemen toe? Hoe organiseer je de governance in een coöperatie?
-Een coöperatief ondernemersplan: hoe begin je er aan? Hoe stel je dat op?
-Van de missie tot het Coöperatief Business Model Canvas (CBMC) van Cera Coopburo ©
-Van stakeholderanalyse tot betrokken vennoten
-Een financieel plan: verschil met andere ondernemingen? Zijn er fiscale verschillen?
-Juridische aspecten: de cvba/cvoa: vergelijking met andere vennootschapsvormen & vzw
-Wat is een vennootschap met sociaal oogmerk? Wat is een erkende coöperatie? En wat zijn de voorwaarden en voordelen daarvan?
12u45

Wat zijn de uitdagingen/moeilijkheden en troeven van coöperatief ondernemen? Wat zijn de volgende stappen in de opstart naar jullie coöperatieve onderneming?

13u15 Korte toelichting over onze dienstverlening voor verdere begeleiding op maat 
13u20 Vragen en discussie, met broodjes

Praktisch 

Deze keer organiseren we dit in ons gloednieuw Cera-gebouw, Muntstraat 1, 3000 Leuven, op 5 minuten stappen van het station van Leuven.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 16 (max. 3 personen per organisatie). De prijs per persoon bedraagt 20 euro. Inschrijven via het formulier hieronder.

Meer info

Peggy Mommaerts - 016 27 96 88 - infocoop@cera.coop

Datum
Begin
10:00
Einde
14:00
Locatie

Boerentoren
Schoenmarkt 35
2000 Antwerpen